dr. Young azt is megfigyelte, hogy a klórdioxid nem lép reakcióba és nem károsítja a biológiai szöveteinket, sejtjeinket, nem lép kapcsolatba az összetett fehérjékkel és nukleinsavakkal, tehát értékes gyógynövényekkel nagyon jól kombinálható.
A rendszer második eleme tehát a 49 gyógynövényből készült, magas klorofill tartalmú mikroőrlemény, a SuperGreens por, ami a klórdioxidos, vizes szuszpenzióban nem veszti el hatását.
Persze tudjuk, hogy akár egy féle gyógynövény is több ezer szerves vegyületet tartalmaz, míg 49 esetében teljesen képtelenség megállapítani azt, hogy ezek közül melyik a hatásos és miért? Dr. Robert Young erre nem is vállalkozott, ezért is illette a készítményt a „pH–csoda”jelzővel.
Hangsúlyozza, hogy a vékonybelek bélbolyhainak tövében megbúvó őssejtek nagymértékben károsodnak, ha valaki húst fogyaszt, mivel az emésztés a húsok esetében soha nem tökéletes, és a kialakuló erjedéses és rothadásos folyamatok ezeket az őssejteket komolyan károsítják.
Igen ám, de ha valaki nem fogyaszt elégséges mennyiségű állati fehérjét, akkor a növényekből csak nagyon nehezen tudja biztosítani megfelelő aminosavak (főleg az esszenciális aminosavak) felvételét, ezért ki kellett dolgozni egy olyan, 100%-ban növényi fehérjéket tartalmazó készítményt, ami a fenti feltételeknek eleget tesz. Ez lett a Hemp protein (kendermag protein kivonat).
Ezzel azonban a rendszer még koránt sincs kész. Aki növényi táplálékot fogyaszt, abban nagyon hamar alakul ki bizonyos sók hiánya. Mint korábban írtam, nem csak a vén kecse, hanem minden kecske, sőt legelő állat megnyalja a sót, mert a növények nátriumban, kloridban igen szegények, márpedig sejtjeink kommunikációjához (idegsejtek, ideg-izom sejtek, stb.), valamint a sejtmembránok elektrokémiai potenciáljának a fenntartásához ionok, sók szükségesek.
Ezért dr. Young előállította a 4 pH só keveréket, a főzéshez a Himalája sót ajánlja, a sportoláshoz pedig a megfelelő ionok pótlására a pH Lavor Salt Sprayt, élsportolóknak azAlka-blast kapszulát.
De még mindig hiányzik egy fontos elem. A növények többsége nem tartalmaz elégséges mennyiségben esszenciális zsírsavakat, ezért javasolja, hogy a főzés és a táplálkozás során naponta legalább egy-másfél dl olíva olajat, tökmag olajat, stb. használjunk fel, ill. javasolja naponta az Omega E-ssentials készítményt, ami omega 3-6-9 esszenciális zsírsavak keveréke.
Mivel a SuperGreens lúgosító zöld ital rengeteg vízoldékony vitamint és zsíroldékony vitamint is tartalmaz, azért vitaminpótlás nem szükséges, egyet kivéve, ez pedig a valódi D3 vitamin. Ennek a vitaminnak az elő anyaga szervezetünkben képződne, a bőrben, a nap ultraibolya sugárzásának a hatására (UV-B), de minket a nap hónapokig nem ér, bújunk előle, a szoláriumok pedig UV-B sugarakat nem bocsátanak ki, csak a barnító UV-A-t, ami hatástalan. Ha a bőrben már kialakult a kolekalciferol, akkor azt még a májnak és a vesének is hidroxilálnia kell, csak így áll elő a hatásos anyag, a D3 hormon. Ez tehát nem egyszerű dolog, ennek pótlására kell megfelelő mennyiségű D3 vitamint is fogyasztanunk.
Így áll tehát össze a rendszer. Látható, ha valaki egyik, vagy másik elemét figyelmen kívül hagyja, illetve kedvére mazsolázgat belőle, a remélt hatást nem érheti el, csakúgy mintha az eukleidészi geometria egyik másik axiómáját kihagynánk, mert nekünk nem tetszik. Abból nem lenne geometria soha.
SuperGreens vásárlás
dr. Robert Young elmélete a lúgosításról
2010.05.05. 16:44 | drtihanyi | Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.