Lúgosító italok: zöld italok (pl. SuperGreens, Green Magma), friss zöldség turmixok, tisztított víz, limonádé (tisztított víz + citrom vagy lime), zöldség leves, szója tej (nem édesített), mandulatej, bizonyos lúgosító teák
Lúgosító magok, gabonák: mandula, sütőtök, napraforgómag, szezámmag, len, lencse, köménymag
Lúgosító zsírsavak, olajok: lenmagolaj, kendermag olaj, avokádó, olívaolaj, borágó, kókusz olaj
Egyéb lúgosító ételek: csírák, humusz
Savasító ételek és italok
Savasító húsok: disznóhús, bárány, marhahús, pulyka, csirke, kagylók, tenger gyümölcsei (kivétel az olajos halak, pl. lazac)
Savasító tejtermékek: tej, tojás, sajt, vaj, joghurt, fagylalt, jégkrém
Savasító italok: szénsavas üdítők, kávé, tea, sör, rövid italok, édes gyümölcslevek, tejturmixok, tej, fekete tea
Savasító zsírok: telített zsírok, margarin, kukorica olaj, napraforgó olaj, hidrogénezett olajok
Savasító gyümölcsök: mindegyik, kivéve, amik a lúgosító gyümölcsök között vannak felsorolva
Savasító magvak, gabonák: földimogyoró, pisztácia, kesudió
Hagyományos savasító ételek: édességek, csokoládé, „mikrózott” ételek, konzervek, habart levesek, instant ételek, gyorséttermi ételek, magas feldolgozottságú ételek
Egyéb savasító ételek: ecet, normál tészta, fehérkenyér, keksz, méz, szójaszósz, mesterséges édesítők, ketchup, majonéz
Az ideális táplálkozásnak 80%-ban kellene lúgosító ételeket és italokat tartalmaznia, és csak maximum 20%-ban savasító ételeket és italokat. Sajnos hazánkban ez az arány fordítva van jelen, az emberek többsége 80-90%-ban savasító ételeket fogyaszt.
Ahhoz, hogy tisztában legyünk szervezetünk sav-bázis egyensúlyával, rendszeresen mérnünk kell nyálunk, vizeletünk és verejtékünk pH-értékeit, amit a pH-tesztcsík segítségével könnyedén megtehetünk. Ha a nap folyamán pH-értékünk savas irányba tolódik, a SuperGreens lúgosító ital vagy pl. a 4pH só (por vagy kapszula) segítségével könnyedén lúgos állapotba billenthetjük. Aki szeretne még részletesebben látni szervezete működésével kapcsolatban, annak ajánlott a kb. 1 órás élő-, és szárazvér elemzés, ahol egy csepp vérből számos érdekes és értékes információt tudhat meg saját testéről.
pH-tesztcsík
élő-, és szárazvér elemzés
Lúgosító ételek és italok
2010.05.05. 16:45 | drtihanyi | Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.